jocuri pe calculator pentru copii
, ,

Jocuri pe calculator pentru copii ( partea I )

Jocuri pe calculator pentru copii

Iată că a venit şi vremea mult aşteptată când copii au intrat în vacanţă şi ce aşteaptă copii cel mai mult în vacanţă decât să se joace. Dar ce se joacă copii în ziua de astăzi? Mai demult copii se adunau “în cete” şi explorau lumea jocului şi a prieteniei. Astăzi marea majoritate a copiilor stau singuri sau cu fraţii lor în casă şi se afundă în ocuri pe calculator pentru copii .

Probabil cei mai mulţi ştiţi ce înseamnă să te joci. Practic copii învaţă prin joacă. Ei explorează lumea şi o cunosc în felul lor prima dată prin joacă. Gândiţi-vă la dvs ce aţi învăţat prin joacă…? sunt sigură că foarte multe lucruri care erau joacă când aţi fost mici vi le amintiţi şi astăzi şi vă daţi seama că v-au învăţat multe lucruri. Jocul de-a ascunselea, te învaţă cum să fii atent şi să te faci nevăzut că mai apoi să îi surprinzi pe ceilalţi, îţi dezvoltă atenţia şi strategii de protejare proprie, curajul de pătrunde în locuri cât mai ascunse deşi necunoscute, curajul de a explora lumea. Şotron dezvoltă echilibrul, şi inteligenta, atenţia să nu calci liniile, şi multe alte jocuri dacă vă gândiţi bine vă daţi seama cât de frumoase erau şi că v-au fost un îndrumător pentru viaţa de adult.

Ne aplecăm însă puţin asupra timpului de joacă al copiilor din timpul prezent. Copiii se joacă jocuri pe calculator pentru copii. Ce credeţi că învaţă şi explorează copiii la jocurile pe computer? Desigur părerile sunt împărţite şi unii poate vor spune “depinde ce se joacă pe calculator” iar alţii spun căci joaca pe calculator le dezvoltă abilităţile de tastare la calculator şi îi ajută să înveţe mai repede calculatorul.

Ei bine aş vrea să vă mai prezint şi un alt punct de vedere bazat aşa cum spunem mai devreme pe argumentul căci “copii explorează şi învaţă despre lume prin joc”. Pentru că un joc să fie constructiv, să dezvolte şi să stimuleze creativitatea unui copil acesta trebuie să îndeplinească câteva condiţii:

  • mai întâi jocul trebuie să fie adecvat vârstei copilului,
  • să îi stimuleze creativitatea şi inteligenţa,
  • ca să aibă cel mai mare randament să fie iniţiat de el sau de alţi copii de vârsta să,
  • să îi ofere noi informații adevarate despre lumea reală,
  • să îi ofere posibilitatea de alegere și nu de constrângere,
  • să îi dezvolte emoțiile, abilitățile de comunicare, de negociere…
  • și multe altele

Deci, dacă ne gândim bine ajungem la concluzia că fiecare joc îl învaţă ceva pe copil.

Jocuri pe calculator pentru copii

Acum, dacă un copil se afundă zilnic în jocuri pe computer cu monștri, cu împscături, cu violență, cu crime… ce credți că învață el… Noi ne amagim și spunem ” copilul nostru e ”omul bun!” el curăță lumea de cei răi”… OOO dragii mei, ce înșelaciune! El învață să ucidă! PUNCT! Și ucide pe cine îi este dat să ucidă… el nici măcar nu poate gândi dacă cel vinovat chiar este vinovat, lui așa i s-a ordonat.

Dacă el joacă jocuri pe calculator pentru copii în care adună mulți bani și ește obligat apoi să ii cheltuie repede, ba chiar să se și iîrumuțe să cumpere chiar ce nu își permițe, ce credeți că învață el de aici??? CHELTUIE TOT…BA CHIAR MAI MULT DECÂT AI! Când va fi adult va face exact ce l-au învățat jocurile…

Nu e de glumă dragii mei… vom crește niște copii sclavi societății, robiți de propriile patimi, incapabili să gândească și să aleagă. Învățați-ii pe copii lumea reală, abilități de om liber și fericit, înțelepciunea de a gândi, de a citi, de a scrie… bucuria de a fi tu însuți fără teamă și fară umilintele de a face doar ce spun alții.

Facebook
Twitter
Email
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole