cum poți scăpa de depresie
, ,

Cum poți scăpa de depresie

Cum poți scăpa de depresie

Dacă ne uităm la statistici vedem clar că depresia este în continuă creștere și mai ales în rândul tinerilor. Sunt multe cauze care determină aceste rezultate în societatea actuală, însă nu ne vom apleca acum asupra cauzelor. Deși, uneori înțelegerea unor cauze determină răspunsuri revelatoare și soluții la probleme. Astăzi însă vom căuta să înțelegem cum poți scăpa de depresie. Aceasta este prima întrebare pe care mulți și-o pun atunci când văd că medicamentele nu sunt decât o ameliorare a problemei.

Depresia este o suferință a psihicului. Psihicul este cel responsabil de gestionarea relațiilor interumane. Așadar este posibil ca depresia să apară dintr-o gestionare incorectă a relațiilor interumane de-a lungul timpului.

Cum poți scăpa de depresie?

 1. Analizează-ți relațiile pe care le ai cu cei din jur.

  Care sunt relațiile care te storc de energie, care nu te satisfac, sau care îți umbresc visele și nu te lasă să te dezvolți. Ce fel de relații ai? La serviciu, acasă, în familie cu părinții sau frații? Analizează aceste realții și înceracă să faci tot posibilul să ai relații bune. Poți cere și ajutor la psiholog specialist pentru a te ajuta să îți evaluezi relațiile și să faci ce trebuie să ai relații bune și armonioase cu cei din jur. În cartea sa Johann Hari- Legături pierdute explică foarte interesant cum relațiile interpersonale au un rol decisiv în funcționarea armonioasă a individului. Citiți această carte și veți putea face ordine în viața dvs și veți întelege rolul relațiilor interpersonale în viața dvs.

 2. Mulțumiți-vă cu lucrurile frumoase și simple.

  Un proverb spunea cam așa. ” Mulțumește-te cu puțin, căci puținul nu îți va lipsi niciodată!” Cultivă în inima ta o atitudine mulțumitoare. Scrie zilnic o listă cu lucrurile pentru care ești mulțumitor. Cultivarea mulțumirii în inima ta aduce fericire și te ajută să gândești mai corect.

 3. Caută să faci zilnic și câte ceva din ce îți place.

  Poate ai un hobby… cultivă-l puțin câte puțin. Dacă nu mai știi ce îți place adu-ți aminte ce îți plăcea să faci când erai mic și avei puțin timp. Poate cântai la chitară, sau poate desenai, sau poate ieșeai în natură. Caută comunități de oameni care au aceeași pasiune ca și tine și participă împreună cu ei la diverse evenimente.

 4. Ieși la alergat! Fă atletism.

  Deși am lăsat la urmă, cred totuși că acesta trebuia să fie pe primul loc. Din experiența mea de ani de zile cred că dacă vrei să știi cum poți scăpa de depresie atunci trebuie să faci mișcare. Alergarea te poate vindeca de depresie. Și da, o spun cu toată responsabilitatea. Nu îți vând gogoși. O spun mulți oameni care au făcut asta și iată că acum sunt și campioni la unele competiții.

  Dacă nu te-am convins eu poți căuta mai multe detalii despre asta și te vei convinge. Poate o să scriu și eu data viitoare mai pe larg despre asta. Caută în localitatea ta oameni care aleargă…poate la liceul sportiv.

  De obicei sunt oameni care aleargă prin parcuri. Dacă ieși seara prin parc vei vedea oameni care aleargă. Intră în comunitatea lor… Aleargă măcar de 2-3 ori pe săptămână cate 45- 60 minute. Nu contează cât alergi…caută informații despre cum se aleargă și ieși la aer curat. Începe o nouă viață ! O viață de om liber, mulțumitor și cu relații frumoase! Succes!

Facebook
Twitter
Email
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole