Psiholog Ana Gavril1

Terapie de recuperare

Tehnici cognitiv comportamentale, tehnici ABA pentru recuperare neuro-motorie și psiho-emoțională. Drumul către recuperare începe ...

Terapie de recuperare copii, adolescenți și adulți

Terapia de recuperare presupune în primul rând o evaluare complexă a copilului, urmată apoi de intervenția propriu-zisă care are la baza programul personalizat de intervenție realizat după evaluarea abilităților cognitive, motorii, sociale, de limbaj și comunicare, precum și autonomia personală ale copilului. Pentru ca șansele de recuperare și integrare în instituții de învățămant de masă să fie cât mai mari, este necesar ca interventia să fie începuta cât mai devreme. Acest tip de terapie se adresează copiilor cu nevoi speciale, cum ar fi cei diagnosticati cu: tulburare de spectru autist, diferite sindroame: Down, West, Cornelia de Lange etc, ADH, întârziere în dezvoltare.
Beneficiile Terapiei de recuperare pentru copii

FĂ O PROGRAMARE

Completează datele de mai jos și programează o ședință.

Servicii oferite

Psiholog Gavril Ana Estera - Medias
Terapie de recuperare copii
Terapia prin joc este un mod interactiv de a aborda probleme comportamentale, de întârziere în dezvoltare sau alte dificultăți pe care copiii le pot întâmpina în dezvoltarea lor. Terapia prin joc are în vedere dezvoltarea armonioasă a tuturor ariilor de dezvoltare.
Terapie de recuperare adolescenți
Este un proces complex care, în timp, poate reduce și ameliora simptomatologia și poate oferi o perspectivă nouă, care îl ajută să dobândească abilități psihologice adaptative pentru viitor.
Terapie de recuperare adulți
Terapia de recuperare asigură susținerea stării optime de funcționare a unei persoane adulte, bazându-se pe necesitățile individului în mediul propriu de existență. În centrul obiectivelor se află promovarea stării de sănătate și bunăstarea individului.

Psihoterapie de recuperare pentru copii și adolescenți

Psihoterapia de recuperare pentru copii reprezintă totalitatea tehnicilor și metodelor specifice folosite pentru a-i ajuta pe micuți când aceștia se confruntă cu dificultăți emoționale sau cognitiv-comportamentale.
iată cum lucrăm împreună

Pași în terapia de recuperare

Evaluare psihologică inițială

Orice proces de recuperare începe cu o evaluare psihologică complexă. Se folosesc teste standardizate, anamneza, interviul cu clientul și/sau cu părinții și se emite un raport de evaluare psihologică scris.

Stabilirea planului de intervenție

În urma raportului de evaluare psihologică se stabilește planul de intervenție pe termen lung și pe termen scurt. Acesta cuprinde obiective pe toate ariile de dezvoltare ( cognitiv, emoțional, social, abilități de viață independentă).

Intervenție terapie de recuperare

Intervenția terapeutică include tehnici cognitiv-comportamentale, tehnici ABA și altele, folosind materiale și metode pentru atingerea obiectivelor terapeutice planificate, conform rezultatelor din evaluarea psihologică

Reevaluări periodice obiective

În funcție de capacitatea de recuperare și capacitățile cognitive ale clientului se fac reevaluări psihologice periodice fie la 3 luni, la 6 luni sau la 12 luni. Reevaluările periodice ne arată progresul și ne ajută să stabilim noi obiective.

Terapia de recuperare

Întrebări frecvente

O ședință de recuperare durează 45-50 de minute în funcție de vârsta clientului. La copiii cu TSA când se lucrează în colaborare cu alți specialiști se stabilește un program de terapie personalizat și acolo unde este necesar și terapie  de recuperare la domiciliu împreună cu părinții.

În cadrul ședințelor de recuperare se folosesc tehnici / metode cognitiv-comportamentale, tehnici ABA și materiale adaptate dezvoltării cognitive a clientului. Scopul terapiei de recuperare este de a-l îndruma și susține pe client în realizarea activităților pentru dezvoltarea cognitiv-comprtamentală și socio-emoțională.

Necesitatea terapiei de recuperare este diferită de la un individ la altul. La copii, terapia de recuperare este necesară atât pentru recuperarea abilităților nedezvoltate cât și pentru menținerea și dezvoltarea acestora pe toată perioada creșterii biologice. La adulți în funcție de afecțiune terapia de recuperare poate fi de scurta sau de lungă durată. La copii cu TSA poate fi pe toată perioada școlarizării în funcție de capacitățile cognitive și adaptative ale copilului.

Dezvoltarea abilităților cognitive
Dezvoltarea limbajului și comunicării
Dezvoltarea emoțională armonioasă
Îmbunătățirea abilităților de socializare
Scăderea frecvenței crizelor de tantrum
Scăderea frecvenței comportamentelor stereotipe sau inadecvate
Îmbunătățirea relației părinte-copil
Creșterea încrederii în sine a copilului
Creșterea rezistenței la frustrare

Copii sunt într-o continuă creștere și dezvoltare și fiecare se dezvoltă diferit. Există totuși o psihologie a dezvoltării pe etape de vârstă la copii. Atunci când copiii prezintă întârziere în dezvoltare, dificultăți de învățare sau de adaptare la grădiniță sau școală, unele boli sau afecțiuni sau orice îi împiedică dezvoltarea  armonioasă este necesară terapia de recuperare pentru copil.

Informații de contact

Pentru programări mă găsiți la:
Telefon

0742470356

Email

ana@consilierepsihologica.info

Cabinet (doar cu programare telefonică)

Medias, Jud. Sibiu

Mă găsești și pe Social Media