Îți mai lipsește un singur lucru
,

Îți mai lipsește un singur lucru

Îți mai lipsește un singur lucru!

Am citit această întâmplare și am rămas cu gândul la cuvintele Învățătorului. ”Îți mai lipsește un singur lucru!”

Marele Învățător mergea din loc în loc și învăța pe oameni. La un moment dat, Învățătorul vorbește mulțimii despre viața veșnică. Tocmai când era gata să plece mai departe, a alergat la el un tânăr pentru a vorbi personal cu Învățătorul despre viața veșnică.

Pare că el era undeva departe și nu auzise ce le spusese celorlalți. Se duce direct la Mântuitorul și Îl întreabă: ”Bunule Învățător, ce trebuie să fac ca să am parte de viața veșnică?”

Ce este foarte interesant abia acum începe. Înainte de a-i da răspunsul la întrebare Mântuitorul îi vorbește despre bunătatea care există doar la Dumnezeu, apoi îi pune o întrebare care face referire la bunătatea oamenilor.

Învățătorul îl întreabă: ”Cunoști poruncile?”

Tânărul răspunde: ”Da Doamne, toate le-am păzit cu strictețe încă de când eram foarte tânăr!”

Apoi Mântuitorul îi spune: ”Îți mai lipește un singur lucru!” și îi spune tânărului ce ar trebui să mai facă pentru a moșteni viața veșnică.  În relatarea din Biblie vedem că tânărul acesta se întristează și pleacă mohorât din prezența Învățătorului pentru că nu era încă gata să facă și acel lucru pentru a dobândi viața veșnică.

Îți mai lipsește un singur lucru!

Citind această relatare din Biblie mi-au rămas în minte aceste cuvinte: ”Îți mai lipsește un singur lucru!”  Și mă gândeam la viața mea. Mă gândeam la viața altora care au făcut foarte multe lucruri într-un domeniu sau altul, dar care au ajuns în acest punct. Îți mai lipsește un singur lucru…

Oare nouă ce lucru ne mai lipsește? Ce ne mai lipsește să ajungem la finalul unui proiect? Ce ne mai lipsește de nu suntem încă acolo unde ne dorim să fim?

Uneori facem eforturi să fim mai buni, mai altruiști și ne lipsește să facem un ultim pas spre o dedicare totală.

Alteori facem atâtea eforturi și ne străduim să avem o viață sănătoasă și echilibrată. Facem sport, alergă, mâncăm cu grijă… dar ne mai lipsește un lucru.

Alteori facem atâtea eforturi să ne deschidem o firmă, să devenim independenți financiar, investim în utilaje, investim în angajați…dar ne mai lipsește un lucru.

Ție ce lucru îți mai lipsește?

Tu ce crezi? Ce lucru îți mai lipsește spre o devenire totală? Ce te reține? Tânărul bogat era atașat de bogățiile sale și nu era pregătit să renunțe la bogățiile sale pentru viața veșnică.

Oare erau bogățiile sale mai valoroase decât viața veșnică? Cu siguranță că nu. Dar nu cunoștea valoarea vieții veșnice ca să poată să renunțe la bogățiile sale în schimbul vieții veșnice. Poate că tânărul acesta auzise despre viața veșnică dar nu cunoștea cu adevărat ce este viața veșnică.

De multe ori noi nu renunțăm la unele lucruri pentru a primi alte lucruri în schimb, pentru că nu cunoaștem valoarea lucrurilor pe care le vom primi.

Atunci când îți mai lipsește un singur lucru stai în prezența Învățătorului până înțelegi valoarea a ceea ce urmează să primești. Nu pleca din prezența Sa și cere-i să îți lămurească lucrurile. Astfel vei putea să călătorești mai departe cu Învățătorul și vei avea și viața veșnică.

Ce îi spune Învățătorul?

Du-te și vinde tot ce ai, dă la săraci, mută-ți comoara ta în ceruri, apoi vino și urmează-mă. Vom fi mereu împreună, spune Mântuitorul.

Uneori lucrurile de care ne legăm inima ne aduc foarte multă întristare. Învățătorul nu îl ceartă că are inima legată de bogățiile sale. Îl lasă pe el să își dea seama de adevăratele valori și să aleagă singur.

”Îți mai lipsește un singur lucru!”

Poate îți lipsește să lași mândria la o parte și să suni pe cineva care te-a supărat și să restabilești acea relație. Poate îți mai lipsește să fii corect cu angajații tăi și cu statul și să faci o afacere transparentă și corectă. Poate îți mai lipsește să fii mai răbdătoare. Îți mai lipsește un singur lucru…

Poate îți mai lipsește să citești, poate îți mai lipsește să cânți, poate îți mai lipsește să te rogi.

Oare ție ce îți mai lipsește?

Să vă lumineze Învățătorul mintea și inima și să faceți totul pentru viața veșnică! Și viața veșnică începe de aici când ne ocupăm timpul cu lucruri veșnice. Cu iubire, cu iertare, cu dragoste, cu dăruire, cu altruism și fapte bune. Acestea sunt veșnice și ne vor duce în viața veșnică.

 

Facebook
Twitter
Email
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole