cafeaua de dimineață
, ,

Aromă plăcută, cafeaua de dimineață

Aromă plăcută, cafeaua de dimineață

Un lucru adevărat, este că în general femeile comunică mai mult decât bărbaţii. Le place să petreacă mai mult timp împreună cu alte persoane. Aşa se face că dimineaţa se îndreaptă spre bucătărie şi pregătesc ceva, atât pentru ele cât şi pentru ceilalţi, pentru a avea măcar pentru câteva minute pe cineva în compania lor.

Multe persoane au ajuns să consume cafea pentru aroma plăcută de dimineață. Altele pentru beneficiul acesteia de a energiza organismul şi a alunga pentru un timp oboseala. Însă multe persoane consumă cafea pentru oportunitatea pe care o oferă de a fi împreună cu cineva şi a schimba măcar câteva cuvinte, a comunica. Este plăcut să fii cu cineva într-o relaţie, să simţi că poţi fi de folos cuiva şi că ai pe cineva alături de tine. Femeile investesc mult timp, bani şi energie în relaţiile cu alte femei.

Astăzi aş dori să ne gândim mai mult la “cafeaua de dimineață” şi să încercăm să vedem câteva lucruri noi. Pentru  multe dintre noi, aroma plăcută, cafeaua de dimineață ne ajută să începem ziua cu entuziasm. M-am gândit că ne va fi uşor să ne oglindim pe noi femeile şi să învăţăm câteva lucruri utile. Pur şi simplu să vedem utilitatea unei cafele şi să învăţăm de aici.

 1. Cafeaua  de dimineață alungă oboseala şi dă energie organismului pentru încă o perioadă de timp.

  Ce-ar fi ca şi noi femeile încă de dimineaţă să fim un izvor de energie şi prin prezenţa noastră să înviorăm şi să revigoram pe cei cu care ne întâlnim. Să avem cuvinte de dragoste şi îmbărbătare, cuvinte pline de iubire şi înţelegere, ca cele cu care ne-am întâlnit încă de dimineaţă să aibă pentru întreaga zi un motiv de mulţumire, de energie şi bucurie. O aromă plăcută, ceva care să îți dorești să ai zilnic.
 2. Cafeaua  de dimineață unește mai multe persoane în jurul ei.

  De obicei cine bea cafea caută să o bea împreună cu cineva… şi dacă nu are cu cine să stea la o cafea… uneori chiar renunţa la ea. Ce-ar fi să fim şi noi o persoană plăcută care catalizează în jurul ei alte persoane, în compania căreia este o plăcere să stai, să înveţi, să asculţi şi chiar să întrebi. Femeile să vină cu drag în jurul nostru şi văzând purtarea noastră, cum spune Biblia, să slăvească pe Dumnezeu. Femeile caută compania altor femei şi ce plăcut ar fi ca noi să le împlinim căutarea şi să fim o companie plăcută care să le călăuzească spre Împărăţia dragostei şi a lumini.
 3.  Cafeaua de dimineață are un miros puternic.

  Când cineva face o cafea… trezeşte toată casa… aşa aste? Nu poţi să nu observi, să nu simţi că cineva a făcut o cafea. Îmi place aroma de cafea şi mă atrage foarte mult, îmi place să stau cu cineva care bea o cafea doar de dragul mirosului, deşi nu pot să beau cafea, dar aroma sa  intensă este plăcută. Să ne gândim la viaţa noastră, la vorbele noastre, la faptele noastre. Trezesc ele interesul celor din jur pentru ce este bine și plăcut? Adeseori ceea ce oamenii văd şi simţ este mult mai pătrunzător decât ceea ce spunem. Să ne rugăm că Dumnezeu să ne dea înţelepciune şi putere să trezim prin viaţa noastră oamenii din jur la o viaţă nouă, la un interes şi la  plăcere pentru Dumnezeu şi Împărăţia Sa.

Iată doar câteva lucruri pe care le putem învăţa şi ne putem aminti de ele în fiecare dimineaţa când servim o cafea. Fie ca o serviţi împreună cu cineva, fie ca o serviţi singură aduceţi-vă aminte:

 • Să învioraţi şi să aveţi cuvinte pline de viaţă şi iubire pentru cele din jurul vostru;
 • Să fiţi o companie plăcută pentru persoanele cu care vă întâlniţi şi prin purtarea voastră femeile să slăvească pe Dumnezeu;
 • Să fiţi o binecuvântare pentru cele din jurul vostru, o călăuză către Dumnezeu, o viaţă de un miros plăcut care să slăvească pe Dumnezeu.

Iată că fiecare nouă zi începe cu noi provocări şi noi binecuvântări. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să le împărţim cu ceilalţi, să fim o binecuvântare si să uşurăm jugul celor obosite şi descurajate.

Vă doresc tuturor femeilor “aroma plăcută” la cafea şi o viaţă frumoasă şi înmiresmată!

Vă aştept şi în continuare să vedem şi alte lucruri care le oferă cafeaua de dimineaţă.

Facebook
Twitter
Email
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole