Cum să ai o viață mai bună și fericire

Am avut ocazia să ascult aici  un studiu longitudinal despre cum să ai o viață mai bună și fericire. Cine nu își dorește asta? Interesant studiu… Nu banii și nici libertatea, nici chiar călătoriile sau să ai tot ce îți dorești nu oferă fericirea. Ceea ce aduce fericire și o viață împlinită sunt relațiile sănătoase. Relațiile bazate pe respect și dragoste. Relații clădite în timp cu bune și cu rele. Așa că de când am ascultat acest video m-am pus inima să împlinesc…și să caut să am relații sănătoase. Mi-am pus mintea să caute soluții și iată după ceva timp o parte din gândurile mele.

Este foarte greu în zilele astea să formezi și să păstrezi relații sănătoase.

Da este greu și am să explic și de ce. Mare parte a informațiilor din mediul online este negativă și cu vești înfiorătoare. Informațiile online negative sunt un factor deosebit de important care ne afectează foarte mult dezvoltarea gândirii încă de mici dar și modelul gândirii când suntem adulți. Auzind mereu vești rele, percepția noastră despre lume și oameni este preponderent negativă. Când ajungem să ne confruntăm cu o problemă personală o vom evalua și vom lua decizii influențați de aceste informații. Când auzi mereu despre oameni care se omoară, prieteni trădători, soți care se bat și se despart… cum va fi gândirea ta când vei avea o problema cu soțul/ soția ta sau cu un prieten? Vei fi afectat de toată informația din tot trecutul tău.

Devine astfel o căutare permanentă cum să ai o viață mai bună și fericire, pentru că realitatea e foarte dură. Biblia spune că  ” în zilele din urmă oamenii își vor da sufletul de groază”. Da este posibil… se promovează numai violența și teroarea și nu ni se servesc mai deloc relații sănătoase și o viață normală. Sigur că mai sunt și mulți alți factori cum ar fi: eșecuri în relațiile anterioare, modele de viață nesănătoase și încă multe altele.

Dar acum că știm care este dușmanul nostru cel mai mare iată câteva gânduri care ne ajută cum să avem o viață mai bună și fericire.

Cum să ai o viață mai bună și fericire?

  1. Renunță la tot ceea ce te contaminează psihologic

    Ascultă acest material despre contaminarea psihologică și te face să ai o viață bolnavă. Renunță la canalele de știri, renunță la televiziune și nu mai hoinări pe facebook că nu ai ce face. Acolo într-un mediu online nefiltrat vei găsi multă otravă și îți pui viața în pericol. Da vorbesc serios. Mediul online nefiltrat îți pune viața în pericol.

  2. Caută medii de informare sănătoase.

    Abonează-te la site-uri de sport, la site de cercetare și altele care dezvoltă lucrurile într-un mod echilibrat. Intră în comunități de oameni care au aceleași pasiuni ca și tine. Nu ești singur pe lume.
    Mai sunt încă mulți care caută relații sănătoase și evită contaminarea negativă și manipularea psihologică. Sunt multe, vei găsi dacă vei căuta anumite subiecte și nu vei hoinări la nesfârșit pe net că nu ai ce face.

  3. Încearcă să citești mai  mult și să începi să faci sport.

    De exemplu alergare/ atletism, plimbări cu bicicleta. Nu cred că este vreun oraș în țara noastră și să nu fie un club de atletism. Și dacă nu este poți face tu unul. Te poți informa despre atletism fiind parte online dintr-un grup de atletism și poți face o comunitate faină de atletism acolo unde ești tu. Atletismul e foarte fain… Poate o să scriu altădată despre beneficiile alergatului. Dar pe lângă că e fain sunt și cross-uri în toată țara unde poți alerga.
    Poți fi premiat pentru eforturile tale dar mai ales poți întâlni oameni faini așa ca tine. Da și poți citi cărți. Poate o să spui că tu nu le ai cu cititul… toți am fost așa la un moment dat. Dar îți dau un pont. Dacă nu prea ai citit până acum poți începe cu carți de bibliografii sau autobibligrafii. Vei găsi modele de viață, oameni dedicați care au mers înainte, oameni care au avut eșecuri dar care au avut și curaj să fie autentici.
    Cărți care te inspiră și te însuflețesc spre visurile tale. Apoi în acele bibliografii o să găsești indicii despre alte cărți sau autori care pur și simplu te vor captiva.

  4. Stabilește-ți cu pixul și hârtia care sunt principiile tale de viată.

    Ce te face fericit și dar și ce nu îți place. Evaluează-ți realist ce ai scris și vezi ce poți face să lucrezi mai mult la lucrurile care te împlinesc.

  5. Evaluează-ți principiile care le ai cu privire la relațiile cu ceilalți si verifică dacă ai principii sănătoase.

    S-ar putea să nu ai relații sănătoase pentru că nu ai principii sănătoase despre relații. De exemplu, dacă tu crezi că pe un prieten îl poți suna la orice oră din zi sau noapte, fără un subiect serios … și nici măcar nu ai comunicat aceasta prietenilor tăi s-ar putea ca prietenii tăi să nu mai răspundă la telefon și te întrebi de ce. O relație sănătoasă are la bază niște principii sănătoase și poți vedea aici care sunt principiile pentru relații sănătoase.
    Acum știi cum să ai o viață mai bună și fericire și ține doar de tine să îți faci ordine în viață.

Facebook
Twitter
Email
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *